Regels mbt Aanbieden van ratten op het forum

Hier vind je alles met betrekking tot de forumregels, updates, publieke aankondigingen, enz.
Dit subforum is leesbaar voor gasten.
Gebruikersavatar
Tenmashi
Captain Spamrat
Berichten: 5675
Lid geworden op: za 09 jun 2012, 15:42
Ratten: 10m14v
Geboortejaar: 1991
Locatie: Gemeente Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen)
Contacteer:

Regels mbt Aanbieden van ratten op het forum

Berichtdoor Tenmashi » zo 10 jun 2012, 22:40

Niet iedereen mag zomaar ratten aanbieden op het forum, maar er zijn vrij veel mogelijkheden voor zowel opvangen en rattery's als 'gewone' leden.

Opvangen
Personen die regelmatig ratten opvangen en uitplaatsen als opvang zijnde of als medewerker van een opvang mogen zich aanmelden voor de 'Opvang' gebruikersgroep. Het geld wat wordt betaald voor de opvangers moet wel weer gebruikt worden voor de verzorging van andere opvangers. Leden van de 'Opvang' gebruikersgroep mogen zelf topic voor opvangers openen in het 'Opvangratten' subforum. Topics van geplaatste opvangers kunnen door de opvangen zelf verplaatst worden naar het ("Hoe is het met..") "Geplaatste opvangers" subforum, waar de topic een tijdje open blijven staan voor eventuele updates van de opvang danwel nieuwe eigenaren mochten zij dit willen.
* Leden die een enkele keer of sporadisch ratten opvangen, maar niet doorgaans opvangers hebben zitten vallen onder leden. Kijk hier beneden voor de opties tot herplaatsing.

Rattery's
Iedere persoon die een rattery heeft mag zijn nestjes showen en ratten aanbieden in het "Rattery" forum, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen "goede" en "slechte" rattery's betreffende dit recht. De rattery is dan wel verplicht zich in het "Rattery voorstel forum" voor te stellen om de doelstellingen van de rattery uit te leggen en vragen te beantwoorden. Hou er rekening mee dat je kritiek kunt krijgen, er is altijd wel iemand die het niet (helemaal) met je eens is. Wanneer je je als rattery hebt voorgesteld word je toegevoegd aan de 'Rattery' gebruikersgroep en mag je in het "Nestjes en herplaatsers" subforum posten. Topics van voorbije nestjes en ratjes die na terugkomen naar te rattery weer zijn uitgeplaatst worden na een tijdje door de modjes naar het "Voorbije nestjes" subforum verplaatst. Rattery's mogen geld vragen voor hun rittens/teruggekomen ratten.

'Gewone' leden
Ook gewone leden die geen (medewerker van een) opvang of rattery zijn kunnen in uitzonderlijke gevallen een ratje via het forum plaatsen. Hiervoor moet het lid contact opnemen met de beheerder (Tenmashi) voor het bespreken van de situatie en wat de opties zijn. Veelal krijgen de volgende gevallen een positief antwoord: herplaatsen wanneer de eigenaar niet meer voor de ratten kan zorgen, sporadische opvangers en opvangnesten, oepsnestjes, en soortgelijke situaties. Leden mogen geen geld vragen voor de aangeboden ratten, tenzij het om een rat gaat die in een opvang zit.
Pretnestjes en ratten die expres uit de dierenwinkel oid zijn aangekocht ("gered") met het doel ze weer uit te plaatsen worden niet op het forum geplaatst. Wie dit toch probeert zal snel genoeg door de mand vallen en gepaste sancties zullen volgen.

Foto's van nesten/jonge rittens van rattery's die niet op dit forum zitten
Het laten zien van foto's van nesten en jonge rittens (onder de plaatsbare leeftijd van 6 weken) kan al snel een verkapte manier van ratten aanbieden zijn. Hierdoor is het alleen in de volgende gevallen toegestaan dergelijke foto's te posten (met uitzondering van bovenstaande situaties uiteraard):
  • Leden mogen foto's van hun rittens van bijvoorbeeld de knuffeldag op het forum zetten, maar niet vermelden of er nog rittens uit het nest vrij zijn.
  • Leden mogen ook vrij rittenfoto's van hun ratten op het forum zetten als het om een nestje uit het verleden is.
Rattery's die lid zijn van het forum maar zich nog niet hebben aangemeld voor lidmaatschap van de 'Rattery' groep (zie hierboven) worden verzocht even te wachten met rattery-gerelateerde foto's tot ze dat wel hebben gedaan. Toevoeging 14 dec 2012: Dit geldt dus ook voor rattery's die geen lid van de rattery-groep willen worden: geen posts over je rattery die mogelijk als sluikreclame opgevat kunnen worden, dus ook geen nestfoto's. Lid worden van de rattery-groep is erg laagdrempelig, dus meld je aan als je over je rattery wilt posten.

Ik denk dat hiermee alles, zo niet het belangrijkste, wel is gezegd. :) Op-/aanmerkingen zijn altijd welkom.
Afbeelding Afbeelding
Bommel, Ciske, Dex, Doctor, Elrond, Eomer, Fenris, Flowix, Gregory, Grissom & Brennan, Deb, Donna, Rapunzel, Elwynn, Eonar, Freya, Fluttershy, GLaDOS, Geronimo, Hedwig, Hermione, Ilah, Io(rek)

Gebruikersavatar
Tenmashi
Captain Spamrat
Berichten: 5675
Lid geworden op: za 09 jun 2012, 15:42
Ratten: 10m14v
Geboortejaar: 1991
Locatie: Gemeente Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen)
Contacteer:

Re: Aanbieden van ratten op het forum

Berichtdoor Tenmashi » vr 14 dec 2012, 17:52

Stukje toegevoegd ter verduidelijking van de regels. :) Oude reacties overigens ook uit het topic gesplitst, voor vragen/opmerkingen kun je terecht in het daarvoor bestemde topic of per pb.
Afbeelding Afbeelding
Bommel, Ciske, Dex, Doctor, Elrond, Eomer, Fenris, Flowix, Gregory, Grissom & Brennan, Deb, Donna, Rapunzel, Elwynn, Eonar, Freya, Fluttershy, GLaDOS, Geronimo, Hedwig, Hermione, Ilah, Io(rek)


Terug naar “Forumzaken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten