Pagina 1 van 1

Halfwild mannen: Koala, Giraf, Panda, Gekko °18 april 2014

Geplaatst: do 29 mei 2014, 18:21
door Hjördis
Deze 4 halfwilde mannetjes verblijven bij Hjördis in Diest. Ze mogen geadopteerd worden van zodra ze 5 weken oud zijn en voldoende wegen (100g+), ook pas na 10 dagen observatie, dus vanaf 2 juni 2014

Achtergrond
De halfwildjes met namen in het thema 'wilde dieren' zijn allen kindjes van Maxie en Mieke. Maxie is een oud ratje dat een hele tijd geleden werd aangekocht in een dierenwinkel. De baasjes vonden haar maar zielig alleen, en kochten er een mannetje bij (...). Natuurlijk waren er al snel rittens. Hiervoor hebben de baasjes een thuis gevonden, en ze hielden Maxie en haar dochtertje Mieke.
Maxie en Mieke werden later in het tuinhuis gezet. Het deurtje van hun (te) kleine kooi was wel kapot.(...) Maxie en Mieke verlieten het kooitje niet, maar er is wel iemand op bezoek gekomen... en zo kwamen de halfwildjes ter wereld.

Ze werden binnengebracht in de opvang op een leeftijd van 5 weken. Een week eerder zijn we bij het baasje geweest om de geslachten te scheiden en de mama's te laten testen.
De mama's werden getest op leptospirose (negatief!) gezien het contact met een wilde rat en werden behandeld tegen luis/mijt/vlooien.


Panda: variberken (witte vlek: doorlopend naar de pootjes)
Koala: variberken (bijna volledig witte buik)
Giraf: berken (heel dunne streep op de buik)
Gekko: berken (bredere streep)

Beschrijving
Eerste algemene indruk :) :
De halfwildjes zijn over het algemeen tammer dan we hadden verwacht. Ze hebben jammergenoeg de eerste belangrijke weken niet veel aandacht gekregen en zijn erg bang en schrikkerig. Sommigen durven happen bij het opnemen. Je houdt hen het beste dicht bij je in een buikzak of in je trui, want de meesten zetten het graag op een lopen :P Er zijn er een aantal bij die zich makkelijker laten oppakken en wel nieuwsgierig zijn, en zich laten aanraken. Het is natuurlijk wel moeilijk hen te onderscheiden, dus een individuele beschrijving volgt wanneer ze in kleinere groepjes naar hun opvanggezinnen zijn verhuisd :)

Update 29/05
Ondertussen zitten deze ventjes hier alleen, hun broertjes zijn verhuist naar Kim en Nederland. Hun karakters zijn dus al wat duidelijker aan het worden. :)
Koala hangt 's avonds altijd aan de tralies, hij is dan enorm actief en bengelt overal maar aan. Koala houdt er wel niet van om opgenomen te worden, het gaat duidelijk gepaard met wat piepjes en veel gewoel. Koala is dan wel de kleinste van de groep, hij is zeker niet de bangste.
Panda is mijn scheetje, vanaf dag 1 had ik al een klik met hem. Hij laat zich het beste opnemen en kan dan ook eventjes (20sec hihi ) genieten van een kriebeltje. Koala en Panda hangen best fel aan elkaar.
Giraf is het meest afwachtend. Hij is wel de grootste man, maar opnemen vind hij écht niet leuk. Ik hoop dat dat met de buikzak wel beter zal worden.
Over Gekko kan ik nog niet veel zeggen. Hij zweeft qua karakter een beetje tussen Giraf en Panda. Hij wordt ook nog niet graag opgenomen, maar hij laat zich wel zien.


Foto's
Foto's van Giraf en Koala volgen!

Panda 29/05/'14
Afbeelding

Gekko 29/05/'14
Afbeelding

Re: Halfwild mannen: Koala, Giraf, Panda, Gekko °18 april 20

Geplaatst: do 07 aug 2014, 10:59
door Hjördis
Deze jongens zullen vandaag hun balletjes verliezen! :mrgreen:

Re: Halfwild mannen: Koala, Giraf, Panda, Gekko °18 april 20

Geplaatst: di 09 sep 2014, 16:38
door Tenmashi
Hoe is 't gegaan, zijn ze inmiddels geplaatst? ^^

Re: Halfwild mannen: Koala, Giraf, Panda, Gekko °18 april 20

Geplaatst: do 16 okt 2014, 17:48
door Hjördis
De jongens zijn in tussen gecastreerd en verblijven in mijn eigen groepje.
Ze zijn wel nog op zoek naar een thuisje!

Re: Halfwild mannen: Koala, Giraf, Panda, Gekko °18 april 20

Geplaatst: di 16 dec 2014, 14:46
door Tenmashi
Inmiddels zijn ze alweer ruim een half jaar! Hebben jullie ze allemaal geplaatst gekregen?